Ada vertoeft graag buiten met de beide voetjes in de natuur en die indrukken tovert ze intuïtief om tot een geheel  eigen, soms serene wereld.  Dit met behulp van uiteenlopende technieken en materialen. Dat blijkt ook uit de indeling van groepen op deze site. Landschappen op doek, paneel, of  papier, in Sumi-e stijl of met natuurlijke 'Objet trouvé ' . En de ontwikkeling daarin gaat zeker door.

Het werk is subtiel kleurrijk, Herkenbaar, en toch ook weer niet . Zelf zegt ze hierover: " uit feedback blijkt dat het mensen daar kan raken waar de mind  stil  is;  een magisch moment wordt dan kennelijk onbewust of bewust herkend". Haar werk wordt geëxposeerd in binnen- en buitenland. Kopers blijken geen seconde spijt te hebben van de aanschaf. 

Ze begeleidt ook mensen die op een plezierig ontspannen wijze hun eigen creativiteit willen ontdekken cq verder ontwikkelen.

Als Beeldend kunstenaar is Ada Sinke (1954) een typische "laatbloeier". Rond haar 45-ste combineerde ze een drukke baan als socioloog met "De Kleine Akademie voor Beeldende Kunsten" bij Maarten Frenken in Amsterdam. Eigenzinnig als ze is, koos ze er daarna niet voor zich aan te melden bij een Kunstacademie maar de opleiding Tekentherapie te doen bij Lisa Borstlap in Zutphen.  Tevens volgde ze uiteenlopende schildercursussen. De belangrijkste voor de ontwikkeling van haar werk zijn Kleuren beleven, Chinese en Japanse penseeltechnieken en de (on)mogelijkheden van Pastelkrijt.

Een (ander) deel van haar werk is ook te zien op onlinegallery.art onder haar naam.